Masterchef’te bugün birbirinden hoş yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği bahis Yakitori tanımı oldu. Pekala en hoş Yakitori yemek tanımı nasıldır? Yakitori yemeği nasıl yapılır? Yakitori için gerekli gereçler nelerdir? Yakitorinasıl yapılır? Yakitori için gerekenler neler?
YAKİTORİ NEDİR, NASIL YAPILIR?
Yakitori (Türkçe: kuş ızgara) Japon mutfağından bir cins tavuk kebabıdır. Kushiyaki olarak da bilinir.
Geleneksel yakitori yalnızca tavuğun farklı bölgelerinden yapılırken günümüzde sığır, balık, deniz eserleri ile de yapılmaktadır. Yalnızca sebzeyi şişe takarak yapılanlara ise kushi denilir.
Yakitori ekseriyetle tuz yahut tare denilen tatlı sake, soya sosu ve şekerden oluşan pirinç şaraplı sos ile servis edilir. Bu sos şişteki etin üzerine sürülür, itinayla pişirilir ve piştikten sonra da tekrar bu sosun içine batırılır.
Yakitori Japonya ve Asya’nın beğenilen yemeklerindendir. Japonya’da pek çok çalışan, öğlen yemeği için işten konuta giderken yol üzerinde bulunan tezgâhlarından birinden yakitori alarak yoluna devam eder.
Benzer Yemekler
Brochette (Fransız), Espetada (Portekiz), Satay (Uzak Doğu), Shashlik (Rus), Şiş kebabı (Türk), Souvlaki, Mici (Romen) or Kalamaki (Yunan)